tafelvoetbal

 Home
 Voetbaltafels
 Links
 Contact

 ABC Kicker
 Bifuca
 Billkros
 Bonzini
 Carlos
 Carrom
 Deutscher Meister
 FAS
 Fireball
 Great American
 Garlando
 Jupiter
 Original Kicker
 Leonhart
 Longoni
 Lowen
 Murrey
 Presas
 Roberto Sport
 Rosengart
 Royal Star
 Rene Pierre
 Saarland Kicker
 Sardi
 Segarsa
 Shelti
 Soccer
 Stella
 Sulpie
 Topper
 Tornado
 Torpedo
 Unicorn
 Val

Rosengart

Rosengart

De belangrijkste organisatie die zich bezig houdt met het tafelvoetbal gebeuren is de CFO(Ceska fotbalkova organizace = tsjechische tafelvoetbal organisatie). In feite zou het moeten CRO heten (Czech Rosengart Organizatie), want de organisatie werd gesticht door de tsjeschische tafelvoetbal fabrikant Rosengart en alle tornooien die ingericht worden door de CFO worden gespeeld op de Rosengart tafels.

CFO website - www.foosball.cz
Rosengart site - www.rosengart.cz


Voetbal tafel Rosengart

De oude Rosengart tafel lijkt sterk op de Tornado. Ze heeft geel/zwart spelers en een plastieken speelveld. De houten handvatten hebben een eigenaardige peervorm. De volgende generatie Rosengart tafels heeft een zandgestraald speeloppervlak, maar toch liet ze nog geen pin-shots en snake-shots toe, de vorm van de spelers was er de oorzaak van dat de bal telkens tegen de doelpaal terecht kwam.
De nieuwe Rosengart tafel heeft nieuw gevormde spelers en een nieuw houten, achthoekig handvat.
Rosengart is vrij stevig en heeft onverwoestbare stangen ;-toch zijn deze stangen één van de grote problemen van de tafel; Ze zijn zwaar en niet voorzien van kogellagers. Ge hebt dus veel silicone olie nodig om een degelijke partij te kunnen spelen.
De officiële bal voor de tornooien is de Jupiter (JGC) geel.

Tafelvoetbal